Om oss

OM OSS

Eimund Sand

 

Født 1969 i Fredrikstad og bosatt på Tjøme. Kunstneren arbeider hovedsaklig med geometriske skulpturer og har i mange år turnert med en forestilling om matematikkens historie på barne og ungdomsskoler. Har skrevet boken om prosjektene "Trollslottet", "Leonardobroa" og «Keplerstjernen», boken "Vennskapets øyeblikk" som er et kulturhistorisk essay og boken «Montebellostjernen». Til Majorstua skole skapte han skulpturen "Sfærisk dodekaeder" som var en gave fra NHO til skolens 100-års jubileum. I 2017 skapte han Altersmykket til den nybygde Jessheim kirke, i samarbeid med broren Vebjørn.  Den åtte meter høye stjernen, er en forvandlet Keplerstjerne der armene er gjennomsiktige prismer. Eimund Sand driver SandAtelier på Tjøme, som er et verksted der nye geometriske kunstformer utvikles. Den faste utstillingen i SandAtelier, retter seg mot alle som er nysgjerrige på sammenhengene mellom geometri, kunst og natur.

Vebjørn Sand


Født 1966 i Bærum og bosatt i New York. Er kjent både som maler, grafiker og prosjektskaper. Utdannet fra Statens Kunstakademi i Oslo og Kunstakademiet i Praha. Studerte videre ved The Art Students League i New York. Kunstneren har vært elev av malerne Walther Aas og Rolf Schønfeldt og de amerikanske malerne Ronald Sherr, Peter Cox, Michael Burban og Frank Porcu. Står bak prosjektene "Trollslottet" "Leonardobroa" og "Keplerstjernen" I 2006 skapte han Leonardo da Vincis bro av is i Dronning Maud Land, Antarktis. Isbroa på sydpolkontinentet skulle fokusere på global oppvarming og er et pågående prosjekt. Isbroa har også blitt reist på Grønland i 2009, utenfor FN bygningen i New York i 2008 og under miljøtoppmøtet i København i 2009 COP15 (liveice.com). Vebjørn har de siste årene arbeidet med utstillingen "Individets valg" som tar for seg scener fra 2. verdenskrig og er nå aktuell med Guernica et vendepunkt som befinner seg på Pop-up turne i Norge.

Øivind Sand


Født 1935 i Fredrikstad og bosatt på Vesterøy -­ Hvaler. Geometriker, maler og grafiker. Studiereiser: Weimar 1989. St. Petersburg 1991 og Athos 1999. Studiereisen til Weimar førte til et møte med Hasso Storck, modellbygger i det berømte Bauhaus i Weimar. Storck er den eneste som har laget modeller av Ernst Haeckels mikroskopiske radiolarier, beskrevet i boken ”Kunstformen der Natur” Leipzig 1903. Med utgangspunkt i Dr. Brückners avhandling om de regulære og halvregulære romlegemer har Øivind Sand bygget modeller av platonske og arkimediske romformer. Denne interessen kan man gjenfinne i kunstnerens billedverden.

Her dukker geometrien opp som matematiske strukturer i veier, byer, hus, fiskegarn, bølger, fjell, vegetasjon. Studiereisen til St. Petersburg var en lenge planlagt reise for å oppleve den russiske kirkekunsten. Det trettiårige vennskapet med presten i den russiske kirken i Oslo, fader Therapon, hadde forsterket denne interessen for det gamle Russland. Reisen til den lukkede munkerepublikken Athos i 1999 gjorde det mulig å studere ikonene der de blir skapt.